Νοέμβριος 2011 - Γενική Συνέλευση
Wednesday, June 13, 2012 12:04:00 PM
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΕΡΡΙΚ, ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - 41 Μέλη παρόντες

Ι. Εναρκτήριος προσευχή: Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, κ. Σκεντέρης, κάλεσε την ολομέλεια σε τάξη στις 11:45 π.μ. Ο Πατήρ Νικηφόρος Φακίνος έκανε την εναρκτήριο προσευχή.

ΙΙ. Επιλογή Προέδρου Συνελεύσεως: Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε να γίνουν προτάσεις για πρόεδρο της Συνελεύσεως. Ο κ. Λούκα πρότεινε τον κ. Τσάκο, με δεύτερη πρόταση από την κ. Αναγνώστου. Ο κ. Τσάκος αποδέχτηκε.

ΙΙΙ. Επιλογή Γραμματέως: Ο Πρόεδρος ζήτησε να γίνουν προτάσεις για Γραμματέα της Συνελεύσεως. Ο κ. Σκεντέρης πρότεινε την κ. Αναγνώστου, με δεύτερη πρόταση από τον κ. Τσάκο. Η κ. Αναγνώστου αποδέχτηκε.

Ι. Ανάγνωση πρακτικών: Τα πρακτικά της Γενικής Συνελεύσεως της 2ας Ιουνίου 2011 ανεγνώσθησαν στα αγγλικά. Δεν έγιναν διορθώσεις ή προσθέσεις. Πρόταση να αποδεχτούν τα πρακτικά έγινε από τον κ. Ζέρβα και δεύτερη πρόταση από τον κ. Πράγια. Ομόφωνα τα πρακτικά έγιναν αποδεκτά. Η κ. Φουντά έκανε πρόταση να μην γίνει ανάγνωση και στα Ελληνικά, που έγινα ομόφωνα αποδεκτή.

V. Έκθεση Προϊσταμένου: Ο π. Νικηφόρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Έκανε την έκθεσή του από του άμβωνος λόγω της βαπτίσεως στις 1 μ.μ. Έκανε αναδρομή στα γεγονότα από την περασμένη Συνέλευση μέχρι σήμερα. Υπάρχει πτώση στους συνδρομητές μας. 320 μέλη μέχρι σήμερα. Ο μέσος όρος είναι $401 ανά οικογένεια ($128,304 σύνολο). Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Η εκκλησία γεμίζει κάθε Κυριακή και μέχρι σήμερα είχαμε 42 βαπτίσια συν 6 ενηλίκους που έγιναν Ορθόδοξοι. Επίσης 15 γάμοι και 16 κηδείες. Ο π. Νικηφόρος ανέφερε τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε να αφιερωθεί από όλους για το Φεστιβάλ. Το φαγητό και η περιποίηση ήταν κορυφαία. Η ημέρα της Παναγίας ήταν πολύ όμορφη. Τα Σχολειά μας ξεκίνησαν με αγιασμό, εγγραφές και μαθήματα με επιτυχία, όπως και τα προγράμματα της νεολαίας και των ηλικιωμένων. Η ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο μας είναι ιδιαίτερα όμορφη. Οι κυρίες Παύλου και Γεωργίου κάνουν θαυμάσια υπηρεσία σε όλους τους τομείς. Οι ψάλτες μας είναι θαυμάσιοι και καλωσορίζουμε τον Γιάννη Σπανό, νεαρό, ταλαντούχο και Βυζαντινό ψάλτη. Ζήτησε επίσης να υποστηρίξουμε την κάρτα, το ημερολόγιο (πολλές ευχαριστίες στον κ. Σκεντέρη που δωρίζει όλα τα έξοδα εκτυπώσεως, μαζί με τις άλλες γενναιώδωρες προσφορές του), το Λεύκωμα και να ανεβάσουμε τους συμμετέχοντες στη συνδρομή. Ευχήθηκε όμορφα να περάσουμε την ημέρα των Ευχαριστιών και τα Θεοφόρα Χριστούγεννα. Για το Κοινοτικό Κέντρο είπε ότι έχουμε κάνει 233 βαπτίσεις τα τελευταία 5 χρόνια. Η πρώτη τάξη του Ελληνικού Σχολείου μας έχει 39 παιδιά (41 βαπτίσεις το 2006, 2 παιδάκια μένουν εκτός Νέας Υόρκης). Άρα σε 5 χρόνια, τα σχολεία μας θα έχουν πάνω από 200 με 250 αθητές. Αν χτιστεί το Κέντρο, το νούμερο αυτό μπορεί να φτάσει τους 300. Το Κέντρο είναι ανάγκη πια, όχι πολυτέλεια.

VΙ. Έκθεση Προέδρου: Ο κ. Σκεντέρης μίλησε για το επιτυχημένο Φεστιβάλ και ευχαρίστησε τους δωρητές και εθελοντές, για το γλέντι της Παναγίας, μετά την πολύ κατανυκτική λειτουργία και περιφορά του Επιταφίου, τα Σχολεία μας και τους οργανισμούς που ξεκίνησαν τα προγράμματά τους, την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Δημητρίου αλλά και του Μητροπολίτου Σάββα μία εβδομάδα μετά, του Αγίου Δημητρίου, και για την 50η επέτειο της Κοινότητος που εορτάστηκε με τους καλλιτέχνες Πρωτοψάλτη και Κορκολή, αλλά χωρίς ιδιαίτερη προσέλευση από τα μέλη της Κοινότητος. Αναμένουμε το Λεύκωμα, την Κάρτα και το Ημερολόγιο και ζητούμε την συνδρομή όλων.

VΙΙ: Αναφορά Ταμεία: Ο κ. Σκεντέρης ευχαρίστησε τον κ. Μεσσάδο και τις γραμματείς και παρουσίασε την αναφορά του και τον προϋπολογισμό για το 11’ (επισυνάπτεται).

Ελεγχτική επιτροπή: Ο κ. Αριανάς ανέφερε ότι όλα είναι εντάξει από τον Μάϊο που έγινε ο έλεγχος.

Επικύρωση προϋπολογισμού: Ο κ. Αριανάς κι ο κ. Ζέρβας έκαναν την πρόταση επικύρωσης που πέρασε ομόφωνα.
Αναφορά Συνδρομής: Υπάρχει πτώση στους συνδρομητές μας. 320 μέλη μέχρι σήμερα. Ο μέσος όρος είναι $401 ανά οικογένεια. Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.
VΙΙΙ. Παλαιές Υποθέσεις:

Κοινοτικό Κέντρο: Ο κ. Φύλλας ανακοίνωσε ότι τα σχέδια του κ. Παπαδάτου είναι ολοκληρωμένα για ένα μικρότερο κτίριο και ότι είναι έτοιμα για πολεοδομικές άδειες.

Συνδρομή Αρχιεπισκοπής: Φέτος λάβαμε 2 ποσά, ένα σε επιστολή για $66,000 κι ένα για $68,000. Σημειώνουμε ότι πριν από 10 χρόνια πληρώναμε $18,000 που αμέσως έγινα $36,000 και μετά μέχρι και $70,000. Συναντηθήκαμε με την επιτροπή της Αρχιεπισκοπής, ο π. Νικηφόρος, ο κ. Σκεντέρης και ο κ. Φύλλας και μάς ζήτησαν να δώσαμε $16,000 μέχρι τον Μάρτιο για να παραγραφούν οι παλαιές οφειλές. Αλλά θα είναι αδύνατο να πληρώσουμε $53,000 συν $16,000 με όλα τα έξοδα του χειμώνα και χωρίς έκτακτες εισφορές... Στείλαμε μήνυμα και δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση για το τι πρέπει να πληρώσουμε για το 2012. Κάποιος ανέφερε ότι το Χίκσβιλ, το Γουάιστον και το Μπάμπυλον πληρώνουν κατά πολύ λιγότερο κι ας είναι στο δικό μας το μέγεθος. Ο πρόεδρος είπε ότι με χαρά μας να υποστηρίζουμε την Αρχιεπισκοπή, αλλά με ένα ποσό που να επιτρέπει και σε εμάς να πληρώνουμε τα έξοδα της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου.

ΙΧ. Επιλογή Επιτροπών:

Ελεγχτική Επιτροπή: Ο κ. Κουμουρδάς πρότεινε τους κ. Αριανά, Γιάννη Κατσιγιώργη και Παναγιώτη Ματθαίο που δευτερώθηκε από τον κ. Κότσικα. Πέρασε ομόφωνα και συμφώνησαν.
Εκλογική Επιτροπή: Ο κ. Φύλλας πρότεινε τον κ. Γκόλντιγκ, τον κ. Γκατσιάδη και τον κ. Μάλλιο που δευτερώθηκε από τον κ. Αριανά. Όλοι δέχτηκαν.
Προτάσεις για μέλη Κοινοτικού Συμβουλίου: Υπάρχουν 9 χηρεύουσες θέσεις.

Προτάσεις: Παύλου, από τον κ. Λούκα δευτερώθηκε από κ. Ειρήνη Ματθαίου (δέχτηκε).
Κ. Μπουζιρικίδης, από τον κ. Πράγια δευτερώθηκε από κ. Αναγνώστου (δέχτηκε).

Κ. Αναγνώστου, από τον κ. Πράγια δευτερώθηκε από κ. Λούκα (δέχτηκε).

Κ. Κουμουρδάς από τον κ. Σταθόπουλο δευτερώθηκε από κ. Φύλλα (δέχτηκε).

Κ. Καρδιασμένος από την κ. Αναγνώστου δευτερώθηκε από κ. Πράγια (δέχτηκε).

Κ. Γιώργος Φωλιάς από τον κ. Φύλλα δευτερώθηκε από κ. Ζέρβα (δέχτηκε).

Κ. Αντώνης Μιχαήλ από τον κ. Φύλλα, δευτερώθηκε από κ. Λούκα (δέχτηκε).

Προτάσεις θα γίνουν δεκτές εγγράφως στο γραφείο της Κοινότητος μέσα σε 2 εβδομάδες.

Ημερομηνία εκλογών: Ο π. Νικηφόρος ανακοίνωσε ότι τα σεμινάρια για τους υποψηφίους θα γίνουν προσεχώς. Εκλογές θα έχουμε στις 11/12ου και για απόντες στις 9/12ου.

Χ. Νέες Υποθέσεις - Φιλόπτωχος: Έγιναν προτάσεις για τη νέα εκτελεστική επιτροπή της Φιλοπτώχου: πρόεδρος, κ. Π. Λάφκα (προτάθηκε από κ. Φύλλα και κ. Κ. Λάφκα), δέχτηκε. Αντι-πρόεδρος, κ. Ιωάννα Μαργαρώνη, από κ. Σκεντέρη και κ. Ματθαίου, ταμείας, κ. Σκεντέρη, από κ. Αναγνώστου και κ. Π. Ματθαίου και γραμματέας, κ.Καραντενισλή από κ. Λάφκα και κ. Σκεντέρη, όλες δέχτηκαν. Οι κ. Αριανάς και Ζέρβας έκαναν πρόταση να αποδεχτούμε το νέο εκτελεστικό συμβούλιο ώστε να αναλάβουν από 1/1/12.

ΧΙ. Κατακλείδα προσευχή: Έγινε πρόταση να γίνει κατακλείδα στην Συνέλευση από τον κ. Κουμουρδά και τον κ. Π. Ματθαίου. Η προσευχή έγινε από τον π. Νικηφόρο στις 12:35 μ.μ.

Πρακτικά:
Κα Θεώνη Αναγνώστου